Röstträning

Förbättra din röst och kommunikationsförmåga med röstträning

Boka en tid för röst- och talträning redan idag och lär dig hur du kan använda din röst på ett mer hållbart, hörbart och variationsrikt sätt. Genom röstträningen kommer du att lära dig hur du kan undvika röstslitage samtidigt som du utforskar de olika uttrycks- och variationsmöjligheterna som finns i just din röst.

Röstträning

Som röstpedagog hjälper jag privatpersoner, företag och organisationer med professionell röstträning, talträning och fortbildning inom röst och förebyggande röstvård.

Röstträning

Stärk din röst

När du röst- och taltränar får du lära dig hur du kan använda din röst på ett mer hållbart, hörbart och variationsrikt sätt. Du kommer att lära dig hur du kan undvika röstslitage och samtidigt få tillgång till din rösts olika uttrycks- och variationsmöjligheter som kommer göra dig till en mer intressant talare som man både hör och lyssnar till.

Hur går röstträningen till?

Röstträningen består av olika praktiska övningar där du får lära dig ta kontroll över din röstteknik. Övningarna kan t.ex. vara artikulationsövningar, olika former av muntlig framställning, övningar i andningsteknik, fonationsrör, textbehandling, avspänningsövningar och presentationsteknik.

Målet med röstträningen är att du ska bli en tryggare röstanvändare som på ett obehindrat och övertygande sätt kan använda din röst. Samtidigt kommer träningen att hjälpa dig att bli en mer intressant talare som både hörs och lyssnas till.

Du kan välja mellan att träffa mig på plats i centrala Stockholm eller via ett onlinebesök. 

Vem kan röstträna?

Alla tjänar på att röstträna. Både du som ska tala och den som ska lyssna på dig. Du behöver inte ha ett problem med din röst för att komma till mig. Det går bra att boka en tid om du endast är intresserad av att utveckla din röst ur ett estetiskt eller konstnärligt perspektiv.

Mina tidigare klienter har bl.a. bestått av lärare, politiker, skådespelare, föreläsare, jurister, radioreportrar, speakers, präster, inläsare, musiker, ståuppkomiker, psykologer, musikalartister, tolkar, kabinpersonal, dansare, läkare, dirigenter, mäklare, programledare och företagsledare.

Mitt arbetsområde omfattar inte barns och ungdomars språk- och talutveckling. Jag rekommenderar att du söker hjälp från skolhälsovården, BVC eller en logoped för dessa frågor.

Vad säger tidigare klienter...

Jonas is a brilliant voice coach, knowledgeable, enthusiastic, giving his clients 100% of his attention and highly adaptable to their needs and dreams. He believes in his students and makes them believe that anything is possible. And he proves it too. He combines academic knowledge and playfulness, authority and humbleness, and uses his great actor skills to make his lessons highly entertaining, while remaining focused on the goal. I’ve been lucky to have Jonas as a coach and give him my warmest recommendations.

Nathalie Holm

Jurist

Jonas hjälper mig på ypperligt vis med min heshet efter röstansträngning och svullna stämband. Jag som jobbar som psykolog med klienter, föreläsningar, leda större möten mm. behöver en röst som funkar. Nu gör den äntligen det igen! Med kunskap, bra övningar, tydliga instruktioner och feedback och en hel hop humor tar vi oss igenom våra sessioner. Så glad för den hjälp jag får! Rekommenderar starkt.

Ellinor Eriksson

Leg. Psykolog

Jonas röstcoaching hjälpte mig enormt i mitt arbete som speaker och radiopratare. Jag kan varmt rekommendera hans tjänster för alla som använder sin röst som verktyg i arbetet eller på fritiden.

Toumas Ojala

Radioreporter & Musiker

Jag har hittat övningar som jag tror är bra för mig i min väg framåt att förbättra rösten. Jonas är öppen och tydlig när han leder övningarna, vilket gör det lätt att försöka att hitta rätt.

Deciree Engman

Ingenjör

Röstträning som friskvård

Om du har ett yrke som ställer höga krav på din röst är det av särskild betydelse att din röst fungerar som den ska. Genom att träna på att använda din röst på ett mer effektivt och hållbart sätt kan du undvika att röstbesvär uppstår. På samma sätt som du kan förebygga skador och slitage på din kropp genom träning på exempelvis ett gym, kan du förebygga röstproblem genom röstträning hos mig.

Skatteverket har tagit bort sin lista över godkända friskvårdsaktiviteter, och istället är det nu din arbetsgivare som beslutar hur ditt friskvårdsbidrag kan användas. Stäm av med din arbetsgivare för att boka sessioner inom ramen för ditt friskvårdsbidrag. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor.

Friskvård

Röstträning med fonationsrör

Att använda ett fonationsrör är perfekt för dig som vill utveckla din andningsteknik, förebygga slitage på rösten eller upplever att rösten börjar bli ansträngd efter en påfrestande dag.

Kontakta mig om du vill köpa ett fonationsrör. Upphämtning i Stockholm eller via postleverans.

Pris: 160 kr/st + frakt vid postleverans.

Välj ett fonationsrör som motsvarar ditt röstläge
Fonationsrör