Röstträning

Som röstpedagog hjälper jag privatpersoner, företag och organisationer med professionell röstträning, talträning och fortbildning inom röst och förebyggande röstvård.

Röstträning hos röstpedagog

Enskild röstträning

Genom praktisk röst- och talträning kommer du få lära dig hur du kan använda din röst på ett mer hållbart, hörbart och variationsrikt sätt. Utifrån dina behov och önskemål kommer vi tillsammans lyssna och reflektera över ditt röstanvändande, din andningsteknik och arbeta med att förbättra din röst- och talteknik.

Hur går röstträningen till?

Röstträningen består av praktiska övningar där du får lära dig ta kontroll över din röstteknik. Övningarna kan t.ex. vara artikulationsövningar, olika former av muntlig framställning, övningar i andningsteknik, fonationsrör, textbehandling,  avspänningsövningar och presentation- och framträdandeteknik. Målet är att du ska bli en tryggare röstanvändare som på ett obehindrat och övertygande sätt kan använda sin röst.

Vad får jag ut av att röstträna?

När du rösttränar får du lära dig hur du kan minska belastningen på stämbanden och undvika slitage. Du kommer dessutom få tillgång till din rösts olika uttrycks- och variationsmöjligheter som kommer göra dig till en mer intressant talare som man både hör och lyssnar till.

Vem kan röstträna?

Alla tjänar på att röstträna. Mina tidigare klienter har bl.a. bestått av lärare, politiker, skådespelare, föreläsare, jurister, radioreportrar, speakers, präster, inläsare, musiker, ståuppkomiker, psykologer, musikalartister, tolkar, kabinpersonal, dansare, programledare och företagsledare.

Omdömen från tidigare kunder

Jonas röstcoaching hjälpte mig enormt i mitt arbete som speaker och radiopratare. Jag kan varmt rekommendera hans tjänster för alla som använder sin röst som verktyg i arbetet eller på fritiden.
Toumas Ojala
Radioreporter & Musiker
Jag har hittat övningar som jag tror är bra för mig i min väg framåt att förbättra rösten. Jonas är öppen och tydlig när han leder övningarna, vilket gör det lätt att försöka att hitta rätt.
Deciree Engmark
Ingenjör
Mycket bra övningar som på kort tid har förbättrat min variation i rösten och min röstteknik. Jonas är mycket pedagogisk, kompetent och sympatisk!
Lisa
Spanskalärare

Röstträning via
ett onlinebesök

Nu kan du boka röstträning genom ett onlinebesök via Zoom. Ett perfekt alternativ för dig som arbetar hemifrån, vill hålla social distans eller inte befinner dig i Stockholmsområdet.

Röstträna online

Fortbildning & Workshops

Röstutbildningar för företag och organisationer

Stärk rösthälsan inom er organisation med hjälp av en röstpedagog

Nu kan du som arbetsgivare boka en utbildningsdag med mig då ni får kompetensutveckling om rösten som ett arbetsredskap. Utifrån de behov som finns inom er organisation kan jag skräddarsy ett program som är anpassat för just era önskemål.

Era medarbetare kommer få lära sig, praktiskt och teoretiskt hur de kan använda rösten på ett mer hållbart och variationsrikt sätt. Utbildningen kommer att bidra till en större förståelse för hur rösten fungerar samt konkreta verktyg för att motverka slitage och förbättra rösthälsan.

Du som arbetsgivare har ett ansvar att informera, utbilda och verka för en god arbetsmiljö där röstanvändning ingår enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om bl.a. Belastningsergonomi och Organisatorisk och social arbetsmiljö. Därför är en fortbildningsdag om röstanvändning perfekt för er som värnar om en hållbar arbetsmiljö.

Fortbildning kan handla om...

Du kan kombinera en föreläsning med praktisk röstträning i grupp eller individuella pass utifrån era medarbetares behov.

Längd: 3 – 6 timmar beroende på era önskemål och gruppens storlek.

Offert: Kontakta mig med info om era behov, önskemål och gruppstorlek så återkommer jag med en offert till er. 

Jag är mer än nöjd med gårdagens workshop med Jonas Ek. Hade inte väntat mig ett så snabbt och direkt resultat, det gick verkligen att höra rösten och talets utveckling under övningarna både hos mig själv och de andra i gruppen. Mycket trygg stämning i både grupp- och enskilda övningar. Rekommenderar alla att unna sig denna investering i sig själv och sin röst. 5 av 5 möjliga i betyg!
Linda Thunström
Gymnasielärare
En kurs över förväntan. Har fått mer förståelse för allt som påverkar rösten, och även tips på vad jag kan göra med mina egna röstproblem. Trevliga övningar som inte kändes jobbiga att göra i grupp. Mycket bra kursledare som höll mitt intresse uppe hela tiden. 
MARIA STRAND
Ekonom
Mycket bra fördelning mellan teori och praktik under dagen. Lärorikt hela dagen och jag har fått många verktyg att ta med i yrkeslivet och privat. Ditt engagemang för det du jobbar med sprider en inspiration. 
KARIN EDVINSSON
Narkossjuksköterska

Röstträning med fonationsrör

Att använda ett fonationsrör är perfekt för dig som vill utveckla din andningsteknik, förebygga slitage på rösten eller upplever att rösten börjar bli ansträngd efter en påfrestande dag.

Kontakta mig om du vill veta mer eller vill köpa ett fonationsrör. Upphämtning i Stockholm eller via postleverans.

Pris: 160 kr/st + frakt vid postleverans.

Välj ett fonationsrör som motsvarar ditt röstläge
Röstpedagog Fonationsrör

Kontakt

Boka tid