Röstträning

Röst- och talträning hjälper dig att utveckla din rösts olika uttrycksmöjligheter. Som röstpedagog kan jag lära dig hur du kan stärka din förmåga att tala inför andra och använda din röst på ett personligt, skonsamt och hållbart sätt.

Jag hjälper privatpersoner, företag och organisationer med professionell röstträning och talträning samt fortbildning inom röst och förebyggande röstvård.

Röstträning hos röstpedagog

Enskild röstträning

Genom praktisk röst- och talträning kommer du få lära dig hur du kan använda din röst på ett mer hållbart, hörbart och variationsrikt sätt. Utifrån dina behov och önskemål kommer vi tillsammans lyssna och reflektera över ditt röstanvändande, din andningsteknik och arbeta med att förbättra din röst- och talteknik.

Hur går röstträningen till?

Röstträningen består av praktiska övningar där du får lära dig ta kontroll över din röstteknik. Övningarna kan t.ex. vara artikulationsövningar, olika former av muntlig framställning, övningar i andningsteknik, fonationsrör, textbehandling,  avspänningsövningar och presentation- och framträdandeteknik. Målet är att du ska bli en tryggare röstanvändare som på ett obehindrat och övertygande sätt kan använda sin röst.

Vad får jag ut av att röstträna?

När du rösttränar får du lära dig hur du kan minska belastningen på stämbanden och undvika slitage. Du kommer dessutom få tillgång till din rösts olika uttrycks- och variationsmöjligheter som kommer göra dig till en mer intressant talare som man både hör och lyssnar till.

Vem kan röstträna?

Alla tjänar på att röstträna. Mina tidigare klienter har bl.a. bestått av skådespelare, lärare, föreläsare, jurister, radioreportrar, speakers, präster, inläsare, musiker, ståuppkomiker, psykologer, musikalartister, tolkar, programledare och företagsledare.

Det är öppet för tidsbokning - röstträna säkert

Information om Covid-19

Jag har öppet och tar emot bokningar för röstträning som vanligt. För att du ska känna dig trygg när du kommer och rösttränar hos mig vill jag informera om de försiktighetsåtgärder som gäller utifrån rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Det finns goda möjligheter att hålla avstånd till andra besökare i loungen inför ditt besök. Där kan du också tvätta händerna innan och efter ditt pass.

Alla beröringsytor i undervisningssalen rengörs mellan varje pass för att minska eventuell smittspridning.

I undervisningssalen finns tillgång till handsprit.

För att boka ett pass behöver du ha varit helt symptomfri (snuva, förkylning, ont i halsen, feber eller problem med luftvägarna) de senaste 48 timmarna innan din bokade tid. En avbokning kan genomföras senast 24 timmar innan bokad tid. Du är alltid välkommen att boka in ett nya pass när du är helt symptomfri.

Om du inte vill boka ett fysiskt möte kan du boka en tid för röstträning via ett onlinemöte.

Hur påverkas din röst av att arbeta på distans?

Just nu arbetar många hemifrån och håller kontakt med omvärlden via videosamtal. Men hur mår din röst av att kommunicera via länk under långa perioder?

Om du upplever att du blir trött och ansträngd i rösten efter en arbetsdag framför skärmen är det klokt att uppsöka hjälp hos en röstpedagog för att undvika slitage.

När du bokar en tid hos mig får du lära dig hur du kan undvika röstslitage och istället använda din röst på ett skonsamt och hållbart sätt. 

Du kan välja mellan att boka ett fysiskt möte i Stockholm eller via webben.

Fortbildning & Workshops

Röstutbildningar För företag och organisationer

Stärk rösthälsan inom er organisation med hjälp av en röstpedagog

Nu kan du som arbetsgivare boka en utbildningsdag med mig då ni får kompetensutveckling om rösten som ett arbetsredskap. Utifrån de behov som finns inom er organisation kan jag skräddarsy ett program som är anpassat för just era önskemål.

Era medarbetare kommer få lära sig, praktiskt och teoretiskt hur de kan använda rösten på ett mer hållbart och variationsrikt sätt. Utbildningen kommer att bidra till en större förståelse för hur rösten fungerar samt konkreta verktyg för att motverka slitage och förbättra rösthälsan.

Du som arbetsgivare har ett ansvar att informera, utbilda och verka för en god arbetsmiljö där röstanvändning ingår enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om bl.a. Belastningsergonomi och Organisatorisk och social arbetsmiljö. Därför är en fortbildningsdag om röstanvändning perfekt för er som värnar om en hållbar arbetsmiljö.

Läs vidare på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Fortbildning kan handla om...

Du kan kombinera en föreläsning med praktisk röstträning i grupp eller individuella pass utifrån era medarbetares behov.

Längd: 3 – 6 timmar beroende på era önskemål och gruppens storlek.

Offert: Kontakta mig med info om era behov, önskemål och gruppstorlek så återkommer jag med en offert till er. 

Bra övningar som var anpassade efter gruppen och mig som individ. Jonas gav mig övningar att jobba vidare med för att förbättra min röst.
Lena Sjögreen
Projekt- & programledare
Mycket bra fördelning mellan teori och praktik under dagen. Lärorikt hela dagen och jag har fått många verktyg att ta med i yrkeslivet och privat.
Ditt engagemang för det du jobbar med sprider en inspiration.
Karin Edvinsson​
Narkossjuksköterska
Jonas röstcoaching hjälpte mig enormt i mitt arbete som speaker och radiopratare. Jag kan varmt rekommendera hans tjänster för alla som använder sin röst som verktyg i arbetet eller på fritiden
Tuomas Ojala
Radioreporter & Musiker
En kurs över förväntan. Har fått mer förståelse för allt som påverkar rösten, och även tips på vad jag kan göra med mina egna röstproblem.
Trevliga övningar som inte kändes jobbiga att göra i grupp. Mycket bra kursledare som höll mitt intresse uppe hela tiden.
Maria Strand
Ekonom
Jonas är mycket duktig på att få ut det bästa av sina elever. Att jobba med rösten är utlämnande, men man känner sig trygg med Jonas. Det är dessutom väldigt roligt.

Rekommenderar varmt!
Kjersti Hasselstedt
Danslärare & Pilates instruktör

Röstträning med fonationsrör

Att använda ett fonationsrör är perfekt för dig som vill utveckla din andningsteknik, förebygga slitage på rösten eller upplever att rösten börjar bli ansträngd efter en påfrestande dag.

Kontakta mig om du vill veta mer eller vill köpa ett fonationsrör. Upphämtning i Stockholm eller via postleverans.

Pris: 150 kr/st + frakt vid postleverans.

Kontakt

Boka tid