Röst- och Talträning

Röst- och talträning hjälper dig att utveckla din rösts olika uttrycksmöjligheter. Som röstpedagog kan jag lära dig hur du kan stärka din förmåga att tala inför andra och använda din röst på ett personligt, skonsamt och hållbart sätt.

Jag hjälper privatpersoner, företag och organisationer med professionell röstträning och talträning samt fortbildning inom röst och förebyggande röstvård.

Röstpedagog

Enskild röst- och talträning

Vad innebär röst- & talträning?

Genom praktisk röst- och talträning kommer du få lära dig hur du kan använda din röst på ett mer hållbart, hörbart och variationsrikt sätt. Utifrån dina behov och önskemål kommer vi tillsammans lyssna och reflektera över ditt röstanvändande och arbeta med din röst- och talteknik.

Röst- och talträningen innehåller bl.a. artikulationsövningar, muntlig framställning, övningar i andningsteknik, fonationsrör, textbehandling,  avspänningsövningar och presentation- och framträdandeteknik. Målet är att du ska bli en tryggare röstanvändare som på ett obehindrat och övertygande sätt kan använda sin röst.

Vad bidrar röstträningen till?

Att röstträna bidrar till kunskap om hur du kan minska belastningen på stämbanden och undvika slitage. Du kommer få tillgång till din rösts olika uttrycks- och variationsmöjligheter som kommer göra dig till en mer intressant talare som man både hör och lyssnar till.

Mina tidigare klienter har bl.a. bestått av skådespelare, lärare, föreläsare, jurister, radioreportrar, speakers, präster, inläsare, musiker, ståuppkomiker, psykologer, musikalartister, tolkar, programledare och företagsledare.

Fortbildning & Workshops

Röstutbildningar För företag och organisationer

Stärk rösthälsan inom er organisation med hjälp av en röstpedagog

Nu kan du som arbetsgivare boka en utbildningsdag med mig då ni får kompetensutveckling om rösten som ett arbetsredskap. Utifrån de behov som finns inom er organisation kan jag skräddarsy ett program som är anpassat för just era önskemål.

Era medarbetare kommer få lära sig, praktiskt och teoretiskt hur de kan använda rösten på ett mer hållbart och variationsrikt sätt. Utbildningen kommer att bidra till en större förståelse för hur rösten fungerar samt konkreta verktyg för att motverka slitage och förbättra rösthälsan.

Du som arbetsgivare har ett ansvar att informera, utbilda och verka för en god arbetsmiljö där röstanvändning ingår enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter om bl.a. Belastningsergonomi och Organisatorisk och social arbetsmiljö. Därför är en fortbildningsdag om röstanvändning perfekt för er som värnar om en hållbar arbetsmiljö.

Läs vidare på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Fortbildning kan handla om...

  • Praktisk röstträning och talträning
  • Rösten som ett arbetsredskap
  • Förebyggande röstvård
  • Den professionella röstanvändaren

”En kurs över förväntan. Har fått mer förståelse för allt som påverkar rösten, och även tips på vad jag kan göra med mina egna röstproblem. Trevliga övningar som inte kändes jobbiga att göra i grupp. Mycket bra kursledare som höll mitt intresse uppe hela tiden”.

Maria Strand

Jonas Ek har genom sin professionalism, sitt djupa kunnande och pedagogiska förmågor verkligen gjort stor skillnad för mig som dagligen använder rösten som verktyg. Dessutom är han ytterst sympatisk och förtroendeingivande. Jag rekommenderar honom varmt till alla som vill utvecklas inte bara i arbetslivet utan i livet som helhet.
Maria Modig
VD & LEG. PSYKOLOG

Förebyggande röstträning med fonationsrör

Grundstenarna i min verksamhet som röstpedagog är att genom övningar och coachning hjälpa mina klienter att förbättra sin personliga röst- och talteknik så att rösten blir hållbar, hörbar och mer variationsrik.

Att använda ett fonationsrör kan vara perfekt för dig som vill förebygga slitage på rösten eller upplever att rösten börjar bli ansträngd efter en påfrestande dag.

Kontakta mig om du vill veta mer eller vill köpa ett fonationsrör. Upphämtning i Stockholm eller via postleverans.

Pris: 150 kr/st + frakt vid postleverans.

Jonas är mycket duktig på att få ut det bästa av sina elever. Att jobba med rösten är utlämnande, men man känner sig trygg med Jonas. Det är dessutom väldigt roligt! Rekommenderar varmt!
Kjersti Hasselstedt
DANSLÄRARE & PILATES INSTRUKTÖR

Stärk din personliga röst

Boka en tid hos Logonom Jonas Ek

Individuell röstträning och talträning i centrala Stockholm

Kontakt

  • info@jonasek.se
  • 070-266 56 04
  • Studio19Sthlm, Roslagsgatan 19 Stockholm

Boka tid

Stäng meny