Röst & talträning

Här hittar du information om enskild röst & talträning, fortbildning för företag och workshops. 

Som röstpedagog erbjuder jag röst & talträning till privatperson, som vill förbättra sitt personliga uttryck, och företag eller organisationer som vill öka kompetensen och stärka rösthälsan på arbetsplatsen.

Röst & talträning

enskild Röst & Talträning

Som röstpedagog kan jag hjälpa dig utveckla din rösts olika uttrycksmöjligheter, lära dig hur du kan stärka din förmåga att tala inför andra och använda din röst på ett personligt, skonsamt och hållbart sätt.

Genom praktiska röst- och talövningar kommer du få lära dig hur du kan använda din röst på ett mer hållbart, hörbart och variationsrikt sätt. Utifrån dina behov och önskemål kommer vi tillsammans lyssna och reflektera över ditt röstanvändande och arbeta med din röst- och talteknik.

Röst- och talträningen innehåller bl.a. artikulationsövningar, muntlig framställning, övningar i andningsteknik, textbehandling,  avspänningsövningar och presentation- och framträdandeteknik. Målet är att du ska bli en tryggare röstanvändare som på ett obehindrat och övertygande sätt kan använda sin röst.

Att röst- och talträna bidrar till kunskap om hur du kan minska belastningen på stämbanden och undvika slitage. Du kommer få tillgång till din rösts olika uttrycks- och variationsmöjligheter som kommer göra dig till en mer intressant talare som man både hör och lyssnar till.

Mina tidigare klienter har bl.a. bestått av skådespelare, lärare, föreläsare, jurister, radioreportrar, speakers, präster, inläsare, musiker, ståuppkomiker, psykologer, musikalartister, tolkar, programledare och företagsledare.

Jonas Ek har genom sin professionalism, sitt djupa kunnande och pedagogiska förmågor verkligen gjort stor skillnad för mig som dagligen använder rösten som verktyg. Dessutom är han ytterst sympatisk och förtroendeingivande. Jag rekommenderar honom varmt till alla som vill utvecklas inte bara i arbetslivet utan i livet som helhet.
Maria Modig
VD & LEG. PSYKOLOG

FORTBILDNING & WORKSHOPS​

”En kurs över förväntan. Har fått mer förståelse för allt som påverkar rösten, och även tips på vad jag kan göra med mina egna röstproblem. Trevliga övningar som inte kändes jobbiga att göra i grupp. Mycket bra kursledare som höll mitt intresse uppe hela tiden”.

Maria Strand

Förbättra rösthälsan inom er organisation!

Nu kan ni som företag boka mig för fortbildningsdagar och kompetensutveckling inom röst- och tal. Utifrån de behov som finns inom er organisation kan jag skräddarsy ett program som är anpassat för just er.

Deltagarna kommer får en större förståelse hur rösten fungerar och konkreta verktyg om hur de kan motverka slitage och förbättra rösthälsan. Ni kommer få lära er, praktiskt och teoretiskt hur ni kan använda rösten på ett mer hållbart och variationsrikt sätt. 

Innehållet kan bl.a. bestå av “rösten som ett arbetsredskap”, “röstergonomi”, “praktisk röst- och talträning” och “förebyggande röstvård”. 

Vad säger föreskrifterna?

Sedan 2016 tar Arbetsmiljöverket upp röstanvändning som en del av en hälsosam arbetsmiljö i föreskrifterna om Belastningsergonomi (ASF 2012:2) och Organisatorisk och social arbetsmiljö (ASF 2015:4). Det innebär att arbetsgivaren har ett ansvar att informera, utbilda och verka för en god arbetsmiljö där röstanvändning ingår.

Boka mig och bidra till en ökad kompetens om röstanvändningen inom er organisation!

Jonas är mycket duktig på att få ut det bästa av sina elever. Att jobba med rösten är utlämnande, men man känner sig trygg med Jonas. Det är dessutom väldigt roligt! Rekommenderar varmt!
Kjersti Hasselstedt
DANSLÄRARE & PILATES INSTRUKTÖR

Kontakt

  • info@jonasek.se
  • 070-266 56 04
  • Studio19Sthlm, Roslagsgatan 19 Stockholm

Boka tid

Stäng meny